onsdag 16 juni 2010

Dessa I-landsproblem!

Någon gång under varje dag brukar det faställas någon typ av I-landproblem på mitt jobb. I diskussioner med kollegor där det ibland klagas eller ventileras problem man stöter på brukar det sluta med att ett I-landsproblem fastställs. För det är ju precis det det är.
Det kan vara problem som "vad ska vi äta idag?", ett ganska vanligt problem. Detta problem kan medföra andra problem till exempel att man är sugen på nåt särskilt men det finns inte hemma just den dagen. Då måste man ju åka till affären på vägen hem för att hoppa in och köpa just det. Åh, vad jobbigt det kan vara! Förmodligen är hela frysen och kylen där hemma redan full med andra fullt ätbara råvaror men det är inte det man är sugen på just idag. Det händer även att man helt enkelt inte orkar laga mat, då kanske det blir en sväng förbi pizzerian på vägen hem. Just att man inte orkar laga mat är ett fenomen som inträffar främst på fredagar. Då är man trött efter den långa arbetsveckan på 40 timmar och man vill bara äta nåt som är gott men ger minsta möjliga ansträngning för att få det i ordning. En påse färska räkor och lite vitlöksbröd med ett glas vin till och sen somnar man gott i soffan framför Så ska det låta!

Ett annat ganska vanligt problem är den sega internet uppkopplingen som rådet på jobbet. Ibland när man ska logga in på mailen eller Facebook så går det inte, explorer låser sig och man måste kanske starta om hela datorn och lagom till rasten är slut har det äntligen hoppat igång igen, men då är det dags att återgå till arbetet och man får leva utan internet en stund, hemska tanke!
De flesta på jobbet har facebook vilket är skönt, då har vi ju koll på varandra även på helgerna :)
Hur höll man kontakt med folk innan Facebook fanns?? Ja just det, man kunde ju ringa till varandra! Nu för tiden är det minsann ingen som har tid att sitta i telefon längre. Man har ju så mycket annat att göra som kräver att man har båda händerna tillgängliga. Nä, vill vi varandra något så skickar vi ett sms, ett mail eller skriver ett inlägg på någons logg. Snabbt, informativt och minimalt!

Så här i nalkandes semestertider uppstår de verkliga lyx I-landsproblemen. Man diskuterar var smestrar skall tillbringas och med vem. Ska man resa nånstans eller ska man bara vara hemma. Hur som är det ju heller aldrig riktigt bra. Ska man vara hemma så kan det vara ett problem eftersom man gärna skulle vilja resa någonstans men vet inte var och därför får det bli att vara hemma. Andra vill och ska resa hela tiden och får därmed ett problem i och med att inte hinna med allt som ska göras hemma. Det absolut bästa I-landproblemet som hitills fastställts kring semestrarna är gjort av min kollega i en sandlåda i går förmiddag. Hon kläckte då följande mening: "Problemet med semestern är att det är alldeles för få semesterdagar. Jag vill ju resa gärna 3 veckor på vintern när det är kallt här och så vill jag ju vara ledig minst 3 veckor på sommaren också"
Det är ju inte lätt med dessa problem! Kanske vore det bättre att bo i Kina. Där får man bara ledigt en vecka om året och kan då resa hem till sin familj för att umgås lite med dom och sen hinner man inte med så mycket mer förän det är dags att återvända till jobbet och jobba resten av årets 51 veckor innan nästa ledighet dyker upp igen. Då kan man ju inte ha några problem med vad man ska göra på sin semester i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar