söndag 21 februari 2010

Sn-överaskning?!


Har nu varit insnöad större delen av helgen. Det började snöa och blåsa redan i Torsdags. Var nära att köra fast på framfartsvägen på vägen hem men tog mig hem. Sen dess har har bilen fått stå. Som tur var kom maken hem från Stockholm en dag tidigare än tänkt vilket var tur annars hade han nog fått stanna i Stockholm hela helgen.
Snöstormen kom inte som nån direkt överaskning, de har varnat för den sen mitten på förra veckan så överaskad blev jag inte men det är klart att saker och ting blir lite besvärligare förstås. Vi har i alla fall haft ström hela helgen vilket vi är väldigt tacksamma över.

Gårdagen spenderades inomhus. Det blåste och snöade hela dagen. Kom nog ca 40 cm nysnö så insnöade var vi! Vår landsväg har inte varit öppen alls och till och med den stora riksvägen har varit avstängd.
Har skottat rätt mycket snö. Fick till och med skotta en bit ut i hästarnas hage för att de skulle kunna ta sig ut alls igår. De fick vara ute i alla fall 6 timmar, tjocka täcken på och så ut! Det var ganska glada hästar som till slut kom in i stallet igen.

Lillan tyckte att vi skulle gå ut en sväng igår. Mamman försökte förklara att det snöade alldeles för mycket och var väldigt kallt. Den lilla 2 åringen propsade ändå på att gå ut så hon öppnade dörren för att titta efter. Snabbt stängde hon igen och kunde konstatera "hu, kall mamma. Mycke mycke nö. Inte gå ut!" Skönt när hon kommer till insikt själv liksom. Inomhusaktivitet fick det bli.

Nu har våra vägar öppnats igen så det verkar som jag ska kunna ta mig till jobbet imorgon i alla fall, skönt! Det värsta är att det lovas mer snö i veckan, JAG VILL INGEN HA!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar