söndag 11 juli 2010

Falsterbo that´s the shit!

Spenderade förra veckan i Falsterbo tillsammans med vän E, vän A och vän L. Vi skulle spendera 4 dagar med varandra, hästar och ett och annat glas vin. Sagt och gjort!
Väl framme ställdes den lilla husvagnen upp och förtältet plockades fram. Snabbt och smidigt var allt på plats och vi slog oss ner i solen och korkade upp. Härligt, lite semester på riktigt! Vi bodde på en camping som egentligen inte är någon camping utan bara uppstår varje år då Falsterbo horse show går av stapeln. Vi intog festplats på campingen eftersom vi tänkt ägna lite tid åt detta! Man skulle kunna säga att det var många andra som hade tänkt ägna mycket mer tid åt detta än vad vi hade tänkt. Vi tillhörde den "äldre generationen" på festområdet skulle man kunna säga...men detta var inget problem för oss. Framåt kvällen drog det igång och spelades musik i högtalare från var och varannan vagn och den ena spelade högre än den andra. Våran lilla musikanläggning framstod plötsligt överflödig och de dyra batterier som införskaffats till den behövde aldrig krypa ur förpackningarna.
På kvällarna var det lite fest som gällde men vi var absolut bland de lugnare på campingen. Det kryllade av 18-20 åringar som man inte visste riktigt varifrån de kom eller var de hörde hemma, alla var vid allas tält och husvagnar utan någon större ordning. Vi höll oss i vårat förtält och tog det en aning lugnare. Kväll två fick vi dock besök av våra grannar i den så kallade "Ligga vagnen". Aledningen till detta smeknamn var att de hade en husvagn, modell äldre som de målat helt svart och skrivit lite olika saker på den bland annat så stod det "Ligga?" och ett telefon nummer på den och där av fick den sitt namn.
Ligga vagnens invånare var 4 glada gossar från Strängnäs som var 19 och 20 år gamla. Dom tröttnade tydligen lite på alla fjortis besökare som flockades runt deras vagn så de övergav den för att sitta hos oss och prata en stund. Dom gav oss en inblick i hur det var att vara 20 igen och några riktigt goa skratt.

Dagarna spenderades på Falsterbo horse show där vi tittade på hästar, hästar och åter hästar. Många timmar spenderades på dressyrframridningen där världsstjärnorna avlöste varandra och den ena hästen var vackrare än den andra. Ett nytt ord fick även sin debut när en ryttare först gjorde en piaff och sedan gick direkt in i ökad galopp för detta fanns bara ett ord som kunde förklara tjusningen och det myntades av vän E, hon beskrev det hela som ren och skär "dressyrporr" och det hade hon helt rätt i!

Det var 4 riktigt trevliga dagar och en riktig egotripp. Det var så skönt att bara få vara sig själv och bara behöva tänka på sig själv några dagar. Få sova lite längre än vanligt och leva lite som man gjorde innan man blev mamma. Det är skönt att vara "mammaledig" men det är även skönt när man får komma hem till Lillan igen! Hon fick hem en mycket trött men glad mamma igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar